Een cosmetische voetbehandeling is geschikt voor iedereen. De behandeling werkt zeer ontspannend en verzorgend. Voor mensen met onder andere wintertenen, droge voeten en benen is deze behandeling een aanrader!

Wat is een cosmetische voetbehandeling?

Naast de standaard pedicure behandeling kunt u zichzelf laten verwennen met een cosmetische voetbehandeling. Ook als u niets aan uw voeten mankeert, is een ontspannende voetbehandeling een weldaad voor lichaam en geest. Een cosmetische voetbehandeling is pure Wellness voor de voeten!

Het verloop van de behandeling

Een Cosmetische voet behandeling bij Claudia’s Voetzorg verloopt als volgt:

  • U krijgt een ontspannend voetenbad met heerlijk etherische oliën.
  • Vervolgt met een voetenscrub van witte klei met verzorgende etherische olie en dode zeezout.
  • Uw voeten worden in gepakt met een verwarmend of verkoelend voetenmasker  wat bestaat uit heerlijk geurende en verzorgende bestanddelen op basis van etherische oliën.
  • Een korte ontspannende voetmassage of een uitgebreide Shiatsu massage.

Wie hebben er baat bij een behandeling?

Een Cosmetische voetbehandeling is geschikt voor iedereen. De behandeling werkt zeer ontspannend en geeft een intensieve verzorging.

Het Voetenbad geeft een heerlijke verzorging van de voethuid, het reinigt en geeft een diepe ontspanning.

Met de Aromatische Scrub worden de dode huidcellen van voeten en de onderbenen verwijderd en de doorbloeding op gang gebracht, zodat de huid hierna optimaal de verzorgingsproducten kan opnemen. Het is zeer effectief bij de droge en/of ruwe huid. Voornaamste bestanddelen zijn: Kaoline (mineraalrijke witte klei), abrikozenpitten en Calendula-olie. Etherische oliën: Mandarijn, Sinaasappel, Den, Pepermunt, Petite grain.

Het verwarmende en verkoelende Voetmasker is gemaakt van mineraalrijke klei-aarde. De aarde is verrijkt met huidverzorgende oliën en werkzame etherische oliën wat een verwarmende werking heeft. Als natuurlijk geneesmiddel geniet klei een grote faam, het heeft behalve geneeskrachtige eigenschappen ook een tal van huidverzorgende eigenschappen. Op de huid heeft het een sterk absorberend vermogen op vuil, talg, dode huidcellen en bacteriën, tevens heeft het op het gehele organisme een ontslakkende (ontgiftende werking). Het bevorderd de doorbloeding, het heft zwellingen op, ook oedeem-klachten rond de enkels. Het werkt cel regenererend, ontsteking remmend en genezend op wondjes en blessures. Het verkoelende masker helpt bij zware benen en vermoeide voeten en benen, het verlicht en geeft energie!

Shiatsu is een oude massage techniek waarbij het doel is de energie stromen in het lichaam zijn eigen balans te laten vinden. Shiatsu is een probaat middel bij klachten zoals; oedeem, diverse voethuid-problemen en werkt preventief op het ontstaan van spataderen. Ook voor mensen met reuma en gewrichtsklachten zijn deze behandelingen een aanrader! Ook mensen met diabetes kunnen prima behandeld worden indien er nog geen sprake is van sensibiliteit-stoornissen. Lees verder