Een gewone voetwrat is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn. Voetwratten worden – net als wratten op andere plaatsen van het lichaam – veroorzaakt door een virusaandoening. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat.

Wat is een voetwrat?

Een bloemkoolachtige uitstulping van de huid, veroorzaakt door een virusinfectie.

Hoe herkent u een voetwrat?

Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Soorten voetwratten

Voetwratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder de ouderdomswrat. Het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

De pedicure

De pedicure kan vaststellen of u een voetwrat heeft. De meest effectieve behandel methode hangt af van de duur (hoelang de wrat er zit) en de gevoeligheid van de wrat. De ene wrat is gevoelig voor cryotherapie en de andere is gevoelig voor Salicyl behandeling. Hoe sneller je erbij bent des te groter het succes van de behandeling.

Maak snel een afspraak voor een deskundig advies en eventueel een behandeling met de Cryopen.